Миколаївщина виробляє 52% української томатної пасти

21 травня 2021, 11:36 5231

В загальнодержавному обсязі Миколаївщина забезпечує 52% пасти томатної концентрованої, 48% фруктових та овочевих сумішей соків, 32% молока та вершків згущених підсолоджених, 19% сирів свіжих неферментованих, 18% напоїв безалкогольних, 14% олії соняшникової нерафінованої.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Миколаївської ОДА.

N. B. #Індекс АПК. Всупереч умовам ризикованого землеробства Миколаївщина лідирує за показниками виробництва

Відзначається, що лідерами галузі є такі відомі в Україні підприємства, як ТОВ «Сандора» (виробництво соків, безалкогольних напоїв, снеків, чипсів), Миколаївське відділення ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» (виробництво пива), ПрАТ «Лакталіс Миколаїв», ТДВ «Баштанський сирзавод», ПрАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат», ПрАТ «Миколаївмолпром» (виробництво молочної продукції), ФГ «Органік Сістемс» (виробництво томатної пасти), ТОВ «Європейська транспортна стивідорна компанія» (виробництво нерафінованої соняшникової олії), АТ «Коблево» (виробництво виноградного вина, вермуту).


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua