Про це повідомив начальник управління землеробства та рослинництва в Мінекономіки Сергій Шупик під час XI Нідерландсько-українського форуму з професійного картоплярства.
«Найбільше споживає картоплі Київська область та місто Київ — 585 тис. т, Львівська область — 449 тис. т, Донецька — 383 тис. т, Дніпропетровська — 364 тис. т, Харківська — 295 тис. т», — зазначає Сергій Шупик.
N.B. Картопляний ринок України та світу в ІНФОГРАФІЦІ
Він відмітив, що найбільше споживання картоплі на душу населення має Івано-Франківська область — близько 190 кг, Волинська — 184 кг, Житомирська — 182 кг, Хмельницька — 177 кг та Сумська — 176 кг.
За даними Kleffmann, починаючи з 2017 року в Україні спостерігається щорічний спад на -4 кг на одну особу.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua