Найоптимістичніше очікування — це продовження «зернової угоди» на 120 днів

13 березня 2023, 16:15 1366

Незважаючи на те, що Мінінфраструктури має запит на продовження зернового коридору на 1 рік, який конче необхідний для нашого експорту, найоптимістичніше очікування — це ще одне продовження «зернової угоди» на 120 днів.

Таку думку висловив співвласник та операційний партнер компанії Barva Invest Богдан Костецький під час фермерського зльоту «Кооперація на 360°». 

«росіяни хочуть, щоб їм дозволили прокачувати аміак аміакопровідом «Тольятті-Одеса» через порт «Південний». Ці побажання вони висловлюють не перший раз. росіяни намагатися користатися ситуацією, оскільки це один із небагатьох майданчиків, які в них залишився, де з ними ще розмовляють і щось від них очікують», — зазначає Богдан Костецький.

Він додає, що на Дунаї були встановлені рекордні показники експорту в серпні 2022 року, по глибокій воді — у вересні, по перевезенням залізницею — у листопаді. Протягом січня-лютого 2023 року експорт не досяг бажаного рівня. 

propData.content.image
Богдан Костецький, співвласник та операційний партнер компанії Barva Invest

Річка нам показала продуктивність у лютому 2023 року, оскільки переглядається експорт зерновим коридором, і дуже багато обсягів може знайти ліквідність тільки на Дунаї, тож експорт глибоководними портами фактично призупинився. Тому на сьогодні ми «розкачали» річкові перевезення до максимуму.



Людмила Лебідь, AgroPortal.ua