На Волині громади створюють інноваційний агрокластер

04 лютого 2023, 12:00 1744

Волинська Агенція регіонального розвитку допомагає громадам залучати бізнес та інвесторів з тим, аби запрацював повний цикл, щоб тут вирощували, переробляли та зберігали

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, пише Децентралізація.

За словами народного депутата В’ячеслава Рубльова, Волинь має чудові перспективи для розвитку: це і близькість до кордону, розвинена автотранспортна і залізнична інфраструктура та два пункти пропуску, які дозволяють максимально швидко провести зустрічі з закордонними партнерами.  

«Тому потрібно працювати над умовами для створення і розвитку прибуткових бізнес-структур, які приноситимуть гроші в бюджети ваших громад. Кластеризація дає можливість створювати додану вартість до будь-якого продукту. Адже ми стаємо не просто виробниками чи постачальниками продукції, але й створюємо нові робочі місця. Тому ми маємо говорити про перспективи і розвивати Волинський регіон», — переконаний В’ячеслав Рубльов.

Як зазначила голова Ковельської районної адміністрації Ольга Черен, за останній місяць в районі значно зросла кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців. Це свідчить про те, що бізнес хоче працювати, може створювати нові робочі місця і шукає для цього можливості. І головне завдання влади — допомогти їм у цьому.