Цукрові заводи Вінницької області станом на 29 грудня виробили вже 400 тис. т продукції.
Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на дані Вінницької ОВА.
«За оперативними даними, станом на 29 грудня цукрові заводи області виробили вже 400 тис. т цукру. Минулого року загалом за виробничий сезон було вироблено 360 тис. т цукру», — повідомили в ОВА.
У відомстві зазначили, що обсяги виробленого на Вінниччині цукру становлять близько 25% від загальноукраїнського виробництва.
Наразі в області виробництво цукру продовжується на чотирьох цукрових заводах. Натомість ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК» ВП «Михайлинський цукровий завод» уже завершив виробничий сезон.
Загалом на цукрові заводи області з початку виробничого сезону надійшло на переробку 2,9 млн т цукрових буряків, що на 19% більше показника минулого року на відповідну дату. Ними перероблено майже 2,8 млн т цукросировини, що на 22% більше, ніж на відповідну дату минулого року.