Міжнародна морська організація допоможе Україні захищати експортний коридор

19 квітня 2024, 09:19 4840

Делегація Міжнародної морської організації, до якої увійшли представники Естонії, Литви, Молдови та Бельгії, під час свого візиту до України запропонувала допомогу для безпечної роботи морського сектору країни і його відновлення у післявоєнний період.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

Зазначається, що було проведено переговори з ключовими представниками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Військово-морських сил ЗСУ, Адміністрації морських портів, Адміністрації судноплавства, Українського Дунайського пароплавства та інших відомств.

Представники делегації також розглянули результати діяльності українського коридору — тимчасового експортного маршруту Чорним морем, який за сім місяців ефективної роботи перевищив обсяги «зернової ініціативи» та досяг показників експорту 2021 року з портів Великої Одеси, становлячи майже 40 млн т.

Делегація ознайомилась із наслідками постійних атак росії на морську і портову інфраструктуру в портах Одеси, Південного та Ізмаїла, що підкреслює необхідність подальшої міжнародної підтримки в умовах воєнного часу.