ФАО допоможе селянам кормами для тварин, закупленими в Україні

29 листопада 2022, 09:48 2251

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголошує національний тендер на закупівлю кормів та кормових добавок для тварин для підтримки вразливих виробників продукції тваринництва у 13 областях України, які мешкають у сільській місцевості.

Як говориться у повідомленні ФАО, метою програми є підтримка понад 27 тис. домогосподарств у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській та Чернівецькій областях.

«Згідно з нещодавньою оцінкою ФАО щодо впливу війни на сільські домогосподарства в Україні, близько 64% тих, хто займається тваринництвом, повідомили про зростаючі труднощі з придбанням кормів для тварин. Як наслідок, багатьом сільським домогосподарствам не залишається іншого вибору, окрім як вдаватися до негативних стратегій виживання, зокрема продажу виробничих активів та скорочення витрат на корми та кормові добавки для тварин», — пояснюють в організації.

Забезпечення тварин кормами, мінеральними добавками та ветеринарними препаратами є необхідним для виживання наявного поголів'я і, що особливо важливо, для запобігання швидкому скороченню поголів'я тварин, особливо в районах, що знаходяться на лінії зіткнення.

У межах цього тендеру потенційним постачальникам пропонується подати пропозиції на повну або часткову кількість таких засобів для вирощування птиці, телят і свиней:

  • пшениця подрібнена (всього 3 209,1 т);
  • кукурудза подрібнена (всього 1 517,8 т);
  • універсальна білково-вітамінно-мінеральна кормова добавка (845,65 т);
  • стартова білково-вітамінно-мінеральна добавка (437,99 т);
  • білково-вітамінно-мінеральна добавка для вирощування (437,99 т);
  • білково-вітамінно-мінеральна добавка для відгодівлі (всього 1 094,975 т);
  • макуха соняшникова (всього 1 583,85 т).

«Для участі у тендері постачальникам потрібно подати заявку через Глобальний ринок ООН www.ungm.org, обравши такий тендер: Procurement of animal mineal supplements and feed kits for Ukraine (open for Ukrainian suppliers only) (Закупівля мінеральних добавок та комбікормів для тварин — Україна (відкритий лише для українських постачальників))», — уточнили в ФАО.

Кінцевий термін подання заявки — 12 грудня 2022 року, 10:59 за київським часом.

Постачальники повинні бути зареєстровані у системі UNGM. Детальні інструкції щодо доступу до тендерної документації ФАО та подання тендерної пропозиції через ГРООН можна завантажити на сторінці UNGM Tender Management (Управління тендерами ГРООН).

1 грудня 2022 року об 11:00 за київським часом ФАО проведе онлайн-конференцію для потенційних постачальників, щоб представити детальну інформацію про вимоги для подання заявок, а також відповість на запитання та ознайомить з інструкціями щодо реєстрації в системі ГРООН. Посилання на конференцію буде поширене через ГРООН.