Експерти спрогнозували, чи подорожчають продукти в червні

01 червня 2017, 18:03 1729

В Україні протягом травня вартість овочів борщового набору зросла на 43%, однак даний ріст є типовим через фактор сезонності. Несприятливі погодні умови, що спостерігалися в травні, також сприяли зростанню цін на овочі та фрукти.

Про це повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

Як зазначають в УКАБ, вартість м’яса була відносно стабільною, за виключенням свинини, яка зросла за місяць на 7% під впливом наявного попиту та зниженням пропозиції через АЧС. Закупівельні ціни на молоко та бакалію, за виключенням гречки, були стабільними.

У червні, згідно прогнозу, очікується продовження росту цін на овочі, однак варто врахувати, що на полицях збільшиться кількість ранніх овочів, оскільки їх пропозиція буде переважати. Зниження цін на овочі очікується з третьої декади червня — на початку липня. 

«Що стосується ринку м’яса, то тут очікується продовження бокового цінового тренду з незначним коливанням цін в межах 3%. Однак погіршення ситуації з АЧС може призвести до росту цін не лише на ринку свинини, а й на суміжних ринках. Вартість молока залишиться на рівні теперішніх цін. Що стосується бакалії, то в липні очікується переважно стабільність цін, з можливим незначним коливанням в межах 4%», — прогнозують в асоціації.