Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Так, розроблено довідник «Порівняння показників мікробіологічних критеріїв у харчових продуктах в Європейському Союзі та Китайській Народній Республіці».
«Довідник із показниками мікробіологічних критеріїв у харчових продуктах в ЄС та КНР свідчить про те, що з великої кількості показників вимоги обох країн збігаються. Однак відмінності є, і виробники повинні їх знати. Тому ми розраховуємо, що він стане настільною книгою для потенційних експортерів», — зазначив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
Крім того, створено довідник «Максимально допустимі рівні вмісту забруднюючих речовин у харчових продуктах в ЄC та КНР».
«Публікація стане в пригоді виробникам, які зацікавлені у відкритті ринків ЄС та КНР», — зазначають у відомстві.
Для розробки довідників було залучено широке коло спеціалістів, зокрема з проекту «Розвиток інвестиційного клімату в Україні» Групи Світового Банку та Держпродспоживслужби України, міністерств, відповідних дипломатичних установ, провідних експертів галузі. Публікація була підготовлена за фінансової підтримки уряду Швейцарії через Швейцарське агентство розвитку (SECO).
Порівняння показників мікробіологічних критеріїв у харчових продуктах в ЄС та КНР
Максимально допустимі рівні вмісту забруднюючих речовин у харчових продуктах в ЄC та КНР