Блокади від країн-сусідів будуть продовжуватися, поки України не стане членом ЄС

25 листопада 2023, 11:15 1515

Джерело фото: AgroPortal.ua

Очікується, що вже в середині грудня Україна розпочне переговори про членство в ЄС. Але за це рішення мають проголосувати усі країни-члени Євросоюзу.

Про це під час форуму «Розвиток попри війну: зерно і переробка» розповів заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич.

«Я сподіваюся, що в нас не буде сюрпризів від наших країн-сусідів, і ми стартуємо з переговорами в грудні. Після цього розпочнуться деякі бюрократичні прцеси та скринінг нашого законодавства щодо відповідностей європейському. Якщо на цих етапах усе буде добре, розпочнуться переговори по кожному з 35 розділів єврозаконодавства», — зазначає чиновник.

Голова комітету з євроінтеграції УКАБ Олександра Авраменко акцентує на тому, що процес входження в ЄС для українського агро не буде легким.

propData.content.image
Олександра Авраменко, голова комітету з євроінтеграції УКАБ

Блокади, страйки й інші речі від Польщі і 4 інших країн будуть до того моменту, поки ми не станемо членами ЄС. Коли поляки заходили до Європи, їх так зустрічали німці, іспанців так зустрічали французи, а у нас же масштаби геть інші. Я вже не кажу про САП і дотації, які потрібно буде заплатити українським фермерам.



Іванна Панасюк, AgroPortal.ua