Американському бізнесу цікаві інвестиції в агросектор України

11 листопада 2022, 16:18 2340

Бізнес Сполучених Штатів Америки надзвичайно зацікавлений взяти участь у проєктах відбудови України.

Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра — міністра економіки України Юлії Свириденко з представниками американського бізнесу в США, говориться у повідомленні Мінекономіки.

Як зазначається, неабиякий інтерес інвесторів з різних країн викликала інформація про електронну платформу Advantage Ukraine, на якій зібрано сотні інвестпроєктів та можливостей у 10-ти галузях економіки. На сьогодні загалом отримано понад 370 запитів.

«Найбільший інтерес викликають інвестиції в інновації та технології, а також агропромисловий комплекс», — уточнюють у міністерстві.

Ключовим питанням для потенційних інвесторів залишається страхування воєнних ризиків, і уряд активно працює над його вирішенням, додають у Мінекономіки. Також важливим є створення та затвердження в Україні сприятливого інвестиційного клімату.

«Є дві прості тези, які ми прагнемо донести до іноземних інвесторів. Перша: Україна здатна створити протягом 10 років економічне диво. Для цього є головні умови: бажання і воля керівництва нашої держави та розуміння й сприяння з боку наших міжнародних партнерів. Друга теза, що випливає з першої: найбільший ризик для інвестора сьогодні — не інвестувати в Україну.

Великий інтерес до інвестицій в нашу державу, який ми побачили тут, в США, свідчить про те, що наші сигнали почуті та сприйняті позитивно», — зазначила  Юлія Свириденко.