Аграрний комітет Ради затвердив план роботи на 2023 рік

27 січня 2023, 17:13 1587

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики прозвітував про роботу за минулу сесію та ухвалив план робіт на 2023 рік.

Як говориться у повідомленні парламенту, за вересень-січень члени комітету розглянули 21 законопроєкт.

Законами стали 5 законодавчих ініціатив, серед яких чотири — євроінтеграційні. Зокрема, у сфері охорони прав на сорти рослин, географічних зазначень, безпеки харчових продуктів, поводження з пестицидами та агрохімікатами.

«Минулий рік був складним, але ми показали ефективну роботу, яка забезпечила не лише продовольчу безпеку України, але й гарантувала продовольчу стабільність у світі. Ми дбаємо про безпеку харчових продуктів, створюємо умови для появи нових робочих місць та ефективнішого використання земель», — заявив очільник комітету Олександр Гайду.

Затвердили депутати і законодавчий план на 2023 рік. Зокрема, планують продовжувати реформи в меліорації та рибній галузі. Це сприятиме збільшенню врожаїв та обсягів вилову риби в Україні. Також цього року в планах і сприяння розвитку українського виноробства.

За словами Олександра Гайду, важливим завданням є виконання зобов'язань перед ЄС. А тому євроінтеграційні законопроєкти — серед пріоритетних.

«Ми будемо і надалі робити все можливе, аби залучати інвестиції та допомагати нашим аграріям, розвивати сільське господарство. Наші аграрії — це сила. Зробимо усе, аби підтримати їх у цій боротьбі», — підсумував Олександр Гайду.