Швейцарці створили авто з садом на борту

18 грудня 2016, 09:15 2423

Швейцарська компанія Rinspeed в січні 2017 року в Лас-Вегасі представить концепт екологічно чистого автомобіля, здатного замінити офісне приміщення, ще й з невеликим садом на борту.

Автомобіль з відповідною назвою — «Оазис» — обладнаний електричною силовою установкою й автопілотом, але головна його особливість — великий відсік під лобовим склом для вирощування рослин, передає «Популярна механіка».

Rinspeed запевняє, що в цьому саду досить місця, щоб вирощувати невеликі рослини, такі як редис, або дерева бонсай.

Oasis оснащений електронним «помічником» з голосовим управлінням, який вміє навіть робити фотографії за допомогою вбудованої камери і викладати її в «Інстаграм». Передня панель являє собою вигнутий екран з роздільною здатністю 5К і функцією розпізнавання жестів. Рульове колесо можна скласти в режимі автопілота і перетворити його на столик.

Показання приладів проектуються на лобове скло, а багажний відсік у задній частині електромобіля обладнаний підігрівом і охолодженням, щоб, за задумом швейцарців, перевозити в ньому піцу або роли.

Відзначається, що «Оазис» надає своєму власникові можливість каршерінга — за допомогою спеціального додатку можна вказати пункт призначення і знайти попутника за інтересами, щоб, наприклад, разом відправитися на концерт або в кіно.