Перший український супутник для аграріїв вийшов на зв’язок

07 січня 2023, 15:23 4360

Компанія SpaceX 3 січня вивела в космос перший супутник сузір’я EOSDA компанії EOS Data Analytics.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«EOS SAT налічуватиме сім невеликих оптичних супутників компанії EOS Data Analytics, глобального постачальника аналітики супутникових зображень на основі штучного інтелекту, для підтримки впровадження методів сталого сільського господарства та екологічного моніторингу лісових угідь шляхом надання високоякісних даних для аналізу», — говориться у повідомленні.

EOSDA, як глобальний провайдер супутникової аналітики, отримуватиме знімки з супутника для подальшої обробки та забезпечення своїх клієнтів якісними даними для прийняття обґрунтованих рішень у аграрному секторі.

Після досягнення повної функціональності до 2025 року EOS SAT охоплюватиме до 100% країн із найбільшою площею сільськогосподарських угідь та лісів, що становить 98,5% таких земель на всій планеті. До 2025 року угруповання щоденно спостерігатиме за площами до 12 млн км2.

«EOS SAT допоможе агробізнесам контролювати ріст культур і виявляти спеку, холод, нестачу води, поширення бур’янів, напади шкідників та інші проблеми, що загрожують посівам. Компанії також зможуть оптимізувати використання ресурсів на основі карт продуктивності та вегетації, наданих супутниковим угрупованням, перевіряти ефективність нових засобів захисту рослин або добрив, керувати зрошенням, оцінювати врожайність, а також позбутись зайвих перевірок полів, таким чином зменшуючи використання палива, та багато іншого», — додали в компанії.