Vaderstad встановила світовий рекорд з сівби за 24 години

14 квітня 2017, 11:30 2501

Компанія Vaderstad в період з 11 по 12 квітня встановила новий світовий рекорд з сівби за 24 години: 502,05 га на середній швидкості 20 км/год.

Про це AgroPortal.ua повідомили в прес-службі компанії.

Рекорд встановлений 16-рядною сівалкою точного висіву для технічних культур Tempo L 16 Vaderstad в Угорщині, за межами міста Еніінг, на полях господарства Enyingi Agrár Zrt.

Відзначається, що під час встановлення попереднього рекорду за 24 години було здійснено сівбу 448,29 га кукурудзи за допомогою 24-рядної сівалки з встановленим центральним бункером для внесенням добрив. Новий рекорд здійснювався 16- рядною сівалкою з заповненням бункерів для добрив та мікрогранулята, що розташовані на індивідуальних висівних секціях сівалки. До того ж здійснену сівбу більшої кількості гектар.

За словами директора з продажу та маркетингу компанії Vaderstad Маттіаса Ховнерта, новий рекорд є свідченням високої продуктивності та точності висіву сівалок Tempo Vaderstad.

«Одна справа — здійснити сівбу на високій швидкості, але зовсім інше завдання — зберегти при цьому високу точність висіву насіння. І завдяки унікальній технології точного пострілу PowerShoot Vaderstad, принцип дії якої полягає у використанні надлишкового тиску у висівному пристрої для переміщення насіння через вузьку висівну трубку, і досягається така висока точність сівби», — додав спеціаліст з виробництва сівалок точного висіву Ларс Тіллен.

Уточнюється, що за процесом встановлення нового світового рекорду наглядали представники угорського аграрного університету Gödöll University, які фіксували всі необхідні дані з точності сівби та далі спостерігатимуть за результатами.