John Deere презентувала самохідний розкидач сухих добрив

18 серпня 2020, 09:40 2527

Компанія John Deere презентувала на українському ринку новий самохідний розкидач сухих добрив M4040DN — раніше ця модель успішно показала себе в Бразилії.

Розкидач буде доступний для замовлення з кінця серпня 2020 року, і його можна буде використовувати на полях вже на початку нового посівного сезону 2021 року. Про це йдеться в повідомленні компанії.

«В Україні, як і в усьому світі, розвивається точне землеробство, і диференційоване внесення добрив — одна з його основних технологій. Загальновідомо, що навіть на одному і тому ж полі врожайність на різних ділянках відрізняється, і єдина норма внесення добрив тільки посилює цю різницю. В результаті розкид врожайності може досягати сотень відсотків. Навпаки, диференційоване внесення добрив дозволяє врахувати різні чинники — схожість, характеристики ґрунту, вологість тощо, щоб домогтися високих показників на будь-яких ділянках поля. Крім того, такий підхід знижує витрату добрив, що приносить додаткову економічну вигоду», — коментують в компанії John Deere.
 
Самохідний розкидач M4040DN дозволить українським аграріям без проблем перейти на диференційоване внесення добрив. Завдяки системі G4 Spread Technology він здатний працювати як в офлайн-режимі, тобто за заздалегідь внесеними в його операційну систему приписами, так і в онлайн-режимі, тобто змінювати норму внесення на ходу в режимі реального часу, орієнтуючись на дані, отримані з датчиків. Крім системи G4 Spread Technology, розкидач за бажанням клієнта може бути оснащений системою автоматичного водіння AutoTrac.
 
Також у компанії додають, що швидкість під час роботи може доходити до 32 км/год, що на 28% вище, ніж у інших розкидачів, представлених на ринку. Крім того, модель відрізняється великим діапазоном ширини розкидання — 32 м.

Модель також має низку додаткових переваг у порівнянні з причіпними розкидачами: у неї більш високий дорожній просвіт, а також її не потрібно поєднувати з трактором. Крім того, великий об'єм бункера дозволяє довго працювати без зупинки, скорочуючи простої та заощаджуючи час завантаження добрив.
 
«Для якості внесення добрив і забезпечення максимальної продуктивності машини вирішальне значення має інформація про розмір і твердість частинок. Розмір частинок впливає на дальність їх розкидання, а твердість — на кількість енергії, яку можна використовувати для внесення (швидкість обертання відцентрового розкидача). Тому розкидач сухих добрив M4040DN поставляється з комплектом для перевірки схеми розкидання і комплектом для перевірки номера класу крупності (SGN) і стійкості до дроблення», — йдеться в повідомленні.
 
Незважаючи на те, що модель в Україні з'явиться вперше, в сервісних центрах є все необхідне для її обслуговування — більше 90% запасних частин обприскувача М4000 підходять і для розкидача M4040DN.