DroneUA та USAID відновили проєкт популяризації агродронів

12 червня 2022, 12:00 1831

Група компаній DroneUA (ТОВ «ДІДЖІ ФЛАЙ») та Програма USAID з аграрного та сільського розвитку відновили та розширили умови участі для агровиробників у межах масштабного проєкту з популяризації та використання безпілотних та роботизованих технологій.

Про це йдеться у повідомленні DroneUA.

Як зазначається, в умовах воєнного стану існує гостра потреба у переході до ресурсоощадних технологій. Використання повітряних та наземних дронів-обприскувачів дозволить зменшити операційні витрати та забезпечити вищу ефективність виробництва. 

Згідно з новими умовами, категорії сільськогосподарських виробників, які можуть брати участь у проєкті, значно розширені. Окрім мікро-, малих та середніх виробників плодоовочевої продукції, отримати консультації та спеціалізовані послуги дронами-обприскувачами за підтримки Програми USAID АГРО в Україні зможуть:

  • виробники овочів, фруктів та ягід у промислових масштабах (крім господарств, що займаються промисловим вирощуванням горіхів та червоного винограду для виноробства);
  • господарства, що спеціалізуються на вирощуванні зернових (пшениця, ячмінь, кукурудза, жито, гречка, рис);
  • господарства, що вирощують окремі види олійних культур (соняшник).

Дата завершення проєкту – 30 грудня 2022 р. Географія проєкту — вся Україна, крім тимчасово окупованих територій та територій, на яких ведуться активні бойові дії.

Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA

«Цей агросезон уже відзначився низкою викликів для фермерів: серйозний дефіцит палива, замінування полів після окупації, трудові ресурси, які наразі залучені до ЗСУ. Ці фактори можуть спровокувати продовольчу кризу не тільки в межах країни. Від того, який результат отримають українські аграрії в підсумку сезону, залежить рівень продовольчого забезпечення на світовому рівні».

Переваги від внесення ЗЗР агродронами:

  • значне зменшення витрат палива (до 90%);
  • економія води до 95%;
  • економія ЗЗР до 30%;
  • відсутність технологічних колій;
  • оптимізація трудових ресурсів.