Урожай зернових та зернобобових культур в Житомирській області перевищив минулорічний.

Про це в коментарі AgroPortal.ua зазначила директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА Наталія Арендарчук.

За даними департаменту, станом на жовтень 2021 р. по всіх категоріях господарств обмолочено 256,1 тис. га (46% до прогнозу) під зерновими та зернобобовими культурами.

Загалом намолочено 1,12 млн т зерна (+0,6% до минулого року). Середня врожайність складає 43,7 ц/га, що на 13,2% більше, ніж у попередньому році.

У тому числі, зібрано майже 690 тис. т пшениці (+8,6%) при середній врожайності 49 ц/га (+15,3%).

N.B. #Індекс АПК. Агробізнес інвестував в Житомирщину 1 млрд грн: чим приваблює регіон

Урожай ячменю збільшився на 7% та склав 122 тис. т, урожайність — 40,6 ц/га (+7,1%).

Також намолочено 82 тис. т жита (+25%), 75,4 тис. т вівса (-21%), 5,8 тис. т гороху (-2%), 120 тис. т кукурудзи (-22%).

Гречка зібрана з 11,6 тис. га, намолочено 19,5 тис. т (+31,4%) при врожайності 16,8 ц/га (+47,4% до минулого року).

Урожай проса скоротився майже вдвічі до минулого року та склав 4,7 тис. т.

«Згідно статистичних даних, найвища урожайність зернових та зернобобових культур зафіксована у сільськогосподарських підприємствах Бердичівського та Житомирського районів», — уточнила директор департаменту.

На даний час в регіоні продовжується збір пізніх сільськогосподарських культур.

Також під урожай наступного року агровиробниками посіяно 40,5 тис. га озимого ріпаку.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua

Мультимедіа