Господарства усіх категорій України за підсумками 2023 року виростили 258,3 тис. т овочів закритого ґрунту, що на 3% менше показника попереднього року (266,2 тис. т).
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
При цьому площі, з яких було зібрано урожай, зменшились порівняно з 2022 роком на 1,5%, до 4,4 тис. га.
Так, плодових овочів закритого ґрунту вирощено 253,3 тис. т (-2,8%), площі яких знизились до 4,2 тис. га (-1,5%). Переважно у цьому сегменті торік вирощували помідори — 142,4 тис. т (+1%). Огірків та корнішонів у теплицях торік зібрали 106,9 тис. т (-7,4%), перцю солодкого — 3,8 тис. т (+11%).
Цибулинних овочів закритого ґрунту (порей, шалот, ріпчаста, часник) зібрали 1,4 тис. т (-8,4%). Їхні площі скоротились на 17,4% — до 40,4 га.
Редиски торік виростили 0,58 тис. т (-6,5%) з 20,4 га (-5,8%).
Овочі листкові та стеблові торік займали 74,3 га (+2%), з яких зібрали 2,8 тис. т (-11%) капусти, салату, кропу та петрушки.