Наразі працює 40 цукрових заводів, добова потужність яких становить 172,4 тис. т переробки цукрових буряків, що на 6% більше порівняно з минулим роком, говориться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».
«Цукристість цього року дещо нижча, порівняно з минулорічними показниками — 17,22% до 17,86% і відповідно вихід цукру також дещо менший — 14,24 (14,87 минулого року). Проте, за оцінками асоціації, виробництво цукру вдасться зберегти на рівні минулого року — близько 2 млн т», — сказала керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Станом на 30 жовтня викопано 227,1 тис. га цукрових буряків, що становить 71% посівних площ. Найбільше зібрали в Вінницькій, Полтавській та Хмельницькій областях.