UKRAVIT пропонує надійний захист ріпаку озимого від комплексу шкідників

19 жовтня 2020, 10:35 1915

Осінній період для ріпаку озимого дуже важливий. Від того, наскільки сприятливі умови для його росту та розвитку ви в цей час створите, залежить його майбутня перезимівля, а надалі — рівень урожайності. Особливо чутливий ріпак озимий до пошкоджень шкідниками.

Про це попереджають експерти компанії UKRAVIT і відзначають, що за недостатнього або несвоєчасного контролю шкідників втрати врожаю можуть становити до 30%.

«Восени ріпаку озимому може загрожувати широкий спектр шкідників, — відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. — Так, наразі у посівах в різних регіонах України відзначається розповсюдження чорного хрестоцвітого прихованохоботника, ріпакового пильщика та інших шкідників, притаманних для осіннього періоду. Пошкодження, спричинені ними, не лише негативно впливають на ріст і розвиток культурних рослин, а й суттєво можуть знизити їх шанси на успішну перезимівлю. Крім того, пошкоджені рослини стають більш сприйнятливими до інфікування збудниками хвороб, які можуть проникнути до них через місця пошкоджень. В комплексі це негативно впливає на загальний стан посівів та, як наслідок, на майбутній рівень урожайності ріпаку озимого».

N.B. Експерт: При несвоєчасному контролі хвороб можна втратити до 10% врожаю озимих

Тому Олександр Мигловець рекомендує поставитися до захисту ріпаку озимого від шкідників особливо ретельно. За словами фахівця, велике значення в осінній період 2020 року має своєчасний моніторинг посівів і обов’язкові інсектицидні обробки, які можна поєднувати із проведенням рістрегуляції або з позакореневими підживленнями. Для надійного захисту посівів він радить обрати контактно-системний інсектицид Антиколорад Макс (імідаклоприд, 300 г/л + лямбда-цигалотрин, 100 г/л). Він забезпечує максимальну ефективність дії проти широкого спектру шкідників ріпаку озимого навіть при мінімальних нормах витрати. Імідаклоприд у його складі зв’язується з постсинаптичними нікотиновими ацетилхоліновими рецепторами ЦНС, в результаті чого у шкідників розвивається параліч і конвульсії, які призводять до їхньої загибелі. Лямбда-цигалотрин впливає на обмін кальцію в синапсах і натрій-калієві канали та призводить до надлишкового виділення ацетилхоліну при проходженні нервового імпульсу. В результаті у шкідника вражаються рухові центри, він перезбуджується і гине.

Антиколорад Макс забезпечує одночасно швидкий «нокаут-ефект» і подовжений період захисної дії. А завдяки оптимально підібраному складу він не викликає ризику появи у шкідників резистентності. Тому посіви гарантовано отримують надійний та тривалий захист від комплексу шкідників.

N.B. Аграріям пропонують оптимальне осіннє підживлення для ріпаку озимого