У Херсонській області окупанти спустошили елеватор (оновлено)

24 квітня 2022, 13:30 12720

У Херсонській області окупанти спустошили елеватор у селищі Новоолексіївка та вивезли все зерно до окупованого Криму.

Був помічений потяг, на вагонах якого було написано «зерно». Він виїжджав з півострова через Керченський міст. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook. 

Підрозділ армії рф «кадировці» захопили підприємство «Агроспівдружність», яке обробляє близько 20 000 га у Генічеському районі.

«У Сватівському районі Луганської області влада так званої «ЛНР» змушує фермерів розпочати посівні роботи. Аграріїв обіцяють забезпечити паливно-мастильними матеріалами безкоштовно, проте потім зібраний урожай буде націоналізовано на користь окупантів. А фермерам буде належати лише невелика частина вирощеного ними врожаю», — пише Людмила Денісова.

Аграрії Сватівського району не підтримують такої пропозиції, через що влада так званої «ЛНР» тисне на них, погрожує конфіскувати сільгосптехніку, посівний матеріал та ув’язнити.

ОНОВЛЕНО 18:30

російсько-окупаційні війська намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Не хочеться проводити паралелі, але майже так само чинили в Україні більшовики», — коментують у Центрі протидії дезінформації.