росія грабує Україну: готується вивозити зерно

22 квітня 2022, 10:00 1290

Жителі окупованих росією українських територій спостерігають збільшення руху вантажних потягів, на яких написано «зерно».

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що всі вони належать російській залізниці.

«Потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. АР Крим своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості не має. Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових, і на цей час там розміщена велика кількість зерносховищ. Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно», — пояснила вона. 

За словами Денісової, також з АР Крим повідомляють, що на півострові розпочався продаж овочів, вивезених з тимчасово окупованої території Херсонщини.

«Вивезення зерна та продуктів харчування з окупованих територій є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав людини в Україні», — підсумувала вона.