Ранні терміни сівби соняшнику призвели до хвороб та шкідників на культурі

07 серпня 2024, 13:20 961

Цього року соняшник, який висіяли надто рано, був уражений несправжньою борошнистою росою, що спричинило ослаблення рослин. Крім того, культурі дошкуляли шкідники кліщ і трипс, а пізніше прогресували ще й хвороби, притаманні високим температурам.

Про це AgroPortal.ua розповів менеджер з агротехнологій Центрального регіону компанії LNZ Group Сергій Іванюк та порадив аграріям ніколи не поспішати з висівом соняшнику.

«Першочергово соняшник уражувався сухою гниллю, спостерігалося локальне ураження прикореневої зони склеротиніозом, незначно проявлявся і фомоз. Оптимальний термін сівби соняшнику знімає ці проблеми. Сіяти можна аж до червня, і проблем не буде, ви отримаєте дружні сходи і уникнете хвороб та певною мірою шкідників», — прокоментував фахівець.

Вирішити питання з хворобами та шкідниками допоможе продукт із лінійки бренду DEFENDA — комбінований локально-системний фунгіцид захисної та лікувальної дії для застосування на соняшнику Ультралін (цимоксаніл, 300 г/кг + азоксистробін, 250 г/кг).

Як розповів Сергій Іванюк, препарат контролює комплекс грибкових хвороб. А завдяки  розчинності діючих речовин забезпечує швидке поширення фунгіциду по рослині й швидкий «стоп-ефект».

Для отримання детальної консультації та замовлення препаратів звертайтеся до представників LNZ Group.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua