Великі підприємства, що мають оборотні кошти та можуть зберігати овочі у власних або орендованих сховищах, вийдуть на ринок пізніше.
Таку думку в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» висловив агроном із садівництва ПП «Аграрна компанія 2004» холдингу Vitagro (Хмельницька обл.) Олександр Баран, пише AgroTimes.
«Левова частка виробників городини — це дрібні фермери (2-5 га), які потребують коштів одразу, щоб розраховуватись із людьми та готуватись до весни — купувати засоби виробництва тощо. До того ж, їм немає де якісно та тривалий час зберігати овочі, особливо цибулю. Великі підприємства, найімовірніше, будуть виходити зі своєю продукцією десь у лютому», — спрогнозував спеціаліст.
ПП «Аграрна компанія 2004» теж вирощувало овочі цього року. Спеціалізованих приміщень немає, проте знайшли вихід.
«Орендуємо сховище в «Контінентал Фармерз Груп», яке спеціально обладнане для зберігання цибулі — з придушниками, із сушаркою, сортувальною лінією», — поділився агроном.