Незважаючи на складнощі, аграрії продовжують використовувати правильні технології

01 вересня 2023, 10:30 1230

Попри складнощі, викликані війною, фермери продовжують орієнтуватися на використання якісних продуктів, які гарантують правильні технології і прогнозований врожай.

Таку думку висловив керівник бізнесу Corteva Agriscience в Україні Олександр Дмитрієв під час онлайн-заходу Медіа Клуб.

propData.content.image
Олександр Дмитрієв, керівник бізнесу Corteva Agriscience в Україні

Незважаючи на такі складні фінансові умови, ми бачимо, що наш фермер не робить різких рухів, йдучи в дуже дешеві та неперевірені продукти або ризиковані технології. Аграрії знаходять можливість вибирати та використовувати сучасні гібриди та передові технології захисту, прагнучи отримувати високі врожаї за умови оптимального використання ресурсів.

Він також підкреслив, що певним феноменом стала підтримка фермерами площ під кукурудзою попри всі песимістичні прогнози.

«Кукурудзу останні два сезони називали найменш прибутковою культурою. І минулого сезону прогнозували скорочення площ під нею у 2-2,5 раза до довоєнного періоду. Але наші фермери знаходять мотивацію і можливості підтримувати цю культуру на хорошому рівні. Тож  незважаючи на песимістичні прогнози, цього року маємо загалом в Україні понад 4 млн га кукурудзи. Феноменом є те, що ця культура не вийшла з репертуару наших аграріїв, вона є і залишається важливою складовою у сівозміні. Це є стабільність у фермеруванні, що ми вважаємо правильним чинником ведення бізнесу», — зазначає Олександр Дмитрієв.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua