На Тернопільщині планують зібрати 1,3 млн т цукрових буряків

30 серпня 2017, 16:07 3161

Тернопільщина готується до збору цукрових буряків. Перероблятимуть сировину на території області 4 цукрових заводи — Козівський, Збаразький, Хоростківський і Чортківський.

Про це заявив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів, говориться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».

За його словами, у 2017 р. посіви цукрових буряків збільшено на 7,8 тис. га.

«Враховуючи площу посівів і середній валовий збір, то цього року очікуємо, що буде вироблено 1,3 млн т цукрових буряків. Водночас, в області працюватиме чотири цукрових заводи. Щодо обсягів переробки то прогнозують, що на Чортківському цукровому заводі будуть переробляти 620 тис. т, на Хоростківському — 480 тис. т, на Збаразькому та Козівському — по 300 тис. т», — підкреслив Стахів. 

Орієнтовно заводи запустять уже на початку вересня — Чортків працюватиме з 5 вересня, Хоростків — з 8-го, Збараж — з 10-го і Козова — з 12-го вересня. Роботу заводів розраховано до кінця листопада.

Стахів також додав, що виробництво цукру очікується в межах 220 тис. т. Це забезпечить потреби області і дозволить експортувати цукор за межі Тернопільщини.