На Львівщині завершили посів ранніх зернових

11 травня 2022, 09:50 325

Аграрії Львівської області завершили посів ранніх сільгоспкультур. За попередніми підрахунками, станом на 10 травня загальна площа посіву ярих культур збільшилась на 2% — до 440,6 тис. га.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Відзначається, що головний приріст на 3,2% забезпечили сільгосппідприємства на площах посіву ранніх культур (+2,5 тис. га). В цілому господарствами усіх категорій посіяно всіх ярих культур на площі 227,4 тис. га (51,4% до прогнозу), минулого року на цю дату було посіяно 37%  прогнозованих площ. 

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, у сільськогосподарських підприємствах площі посіву ранніх ярих культур (пшениця, ячмінь, овес, горох) збільшені в усіх районах області, зокрема найбільший приріст забезпечено у Золочівському  (+0,7 тис. га), Червоноградському (+0,65 тис. га), Стрийському (+0,6 тис. га), Львівському (+0,2 тис. га), Дрогобицькому (+0,15 тис. га), Самбірському та Яворівському ( по +0,1 тис. га) районах.

Продовжується посів пізніх зернових та технічних культур. На полях сільськогосподарських підприємств вже посіяно кукурудзи (на зерно) 28,6 тис. га, сої — 26,6 тис. га, соняшнику — 20,4  тис. га.  Загалом пізніх культур посіяно 34% до прогнозованих площ (75,6 тис. га), ще планується засіяти під урожай поточного року 146,6 тис. га.

«Погодні умови сприяють вчасному посіву відповідно до термінів, та  попри проблеми з пальним посівна кампанія продовжується і за темпами посіву випереджає показники минулого року. З огляду на цьогорічні кліматичні умови в аграріїв є всі шанси розпочати збирання врожаю вчасно», — зазначила директор департаменту Тетяна Гетьман.