Аграрії повідомляють про зростання кількості гризунів на полях

07 жовтня 2019, 10:20 1455

В багатьох областях України відзначають чисельність мишоподібних гризунів від 1 до 10 колоній на одному гектарі.

Про це повідомляють експерти компанії UKRAVIT і, щоб вберегти врожай, радять неодмінно застосовувати родентициди.

«При виборі родентициду необхідно звернути увагу на декілька важливих факторів. По-перше, він має бути безпечним для самої продукції та навколишнього природного середовища, по-друге — мати ефективну формуляцію, оскільки саме від неї буде залежати якісне та рівномірне покриття поверхні принади; ну й, звісно, препарат має бути дієвим проти широкого спектру гризунів, що можуть пошкодити рослини зернових і ріпака або знищити зерно, що зберігається. Лише поєднання цих трьох факторів дозволить отримати максимальну ефективність дії і захистить і майбутній, і вже зібраний врожай», — зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Цим характеристикам, за його словами, відповідає препарат Бродівіт (бродіфакум, 0,25%) — антикоагулянт другого покоління для приготування отруйних принад, що знищує шкідливих мишоподібних гризунів у закритих приміщеннях та на сільськогосподарських угіддях.

«Діюча речовина родентициду порушує механізм згортання крові у гризунів та викликає підвищену схильність до кровотеч, що призводить до загибелі мишоподібних. А за рахунок новітніх допоміжних речовин і сучасної препаративної форми препарат надійно утримується на зерні та має високу ефективність дії. При цьому при приготуванні отруйної принади не утворюється пил, що гарантує безпечні умови праці для людини. Крім того, засіб не є токсичним для корисної мікрофлори й не накопичується в об'єктах навколишнього природного середовища», — пояснює Олександр Мигловець.

Він також наголошує, що суттєвою перевагою є й те, що застосування Бродівіту дозволяє не лише зберегти врожай, а й заощадити кошти: одна упаковка препарату розрахована на захист посівів площею понад 30 га, що разом із безпечністю для довкілля й надзвичайно високою ефективністю дії робить його економічно вигідним рішенням для аграріїв.