Західний Буг оцінив причини недобору врожаю

06 вересня 2016, 08:00 3021

ПП «Західний Буг» в цьому році зібрало 120,7 тис. т ранніх зернових в заліковій вазі.

Про це AgroPortal.ua стало відомо із повідомлення компанії.

Відмічається, що для збирання ранніх зернових було задіяно 10 власних і 20 найманих комбайнів. Погода на жнивах 2016 р. в цілому була сприятливою і тому така кількість комбайнів дозволила компанії вчасно і з мінімальними втратами зібрати весь урожай ранніх зернових.

«Добре на жнивах ранніх зернових спрацювали наші елеватори. Маючи паспортну місткість складів 65 тис. т, вони змогли протягом 43 днів прийняти зерна майже в два рази більше, відвантаживши при цьому за цей же період майже 56 тис. т зерна», — розповіли в компанії.

На жнивах 2016 р. особлива увага приділялась якості подрібнення і розподілу соломи по полю. Всі підрозділи успішно справились з цим завданням. 

Найкраща врожайність озимого ячменя серед підрозділів компанії була на рівні 8,09-8,12 т/га, озимого ріпаку — 3,77-4,03 т/га, озимої пшениці — 7,14-7,34 т/га, ярої пшениці — 6,9-6,99 т/га. Деякі підрозділи отримали нижчі показники. Після закінчення жнив агрономічною службою було детально проаналізовано показники урожайності по кожному підрозділу і встановлено основні причини, які вплинули на недобір урожаю.

Як уточнюється, однією з найвагоміших причин недобору урожаю озимої пшениці в 2016 р. був стерньовий попередник, який становив біля 40% від усіх попередників. Саме на площах, де були стерньові попередники, допущено найбільше падіння урожайності. З метою недопущення повторення цієї проблеми в 2017 р. було прийнято рішення в структуру посівних площ на 2017 р. ввести 1000 га гороху, який є хорошим попередником для озимої пшениці. Також було прийнято рішення не допускати більше 20% стерньового попередника під озиму пшеницю.


Для довідки: Приватне підприємство «Західний Буг» — аграрна компанія, основним напрямком діяльності якої є вирощування зернових, технічних та кормових культур, їх зберігання та реалізація. Підприємство засноване у 2003 р. і почало свою діяльність на 2 тисячах гектарів землі. На даний час в кількох регіонах Львівщини та Волині орендовано 36 тис. га землі. 

У 2014 р. підприємство отримує статус елітного і репродукційного насіннєвого господарства.