Яловичий бізнес МХП працює на 70%

29 квітня 2022, 13:26 665

Завод із виробництва яловичини «Лубним’ясо», який входить до структури агрохолдингу МХП, продовжує працювати в умовах війни.

Про це розповів директор ТОВ «Лубним’ясо», брендом якого є ТМ Skott Smeat, Андрій Науменко, повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

«Незважаючи на повномасштабну війну, ми працюємо на 70% наших потужностей. На початку війни ми 2 тижні взагалі не працювали, забоїв не було, тільки відвантаження продуктів, які були на складах. 10 березня ми почали відновлювати забій тварин, знайшли фермерів, які були готові продати живу худобу, викликали водіїв, які не боялися перевозити продукцію», — зазначив він. 

Також Андрій Науменко додав, що компанія втратила весь довоєнний експорт, оскільки він не підлягав ліцензуванню. 

«Зараз ми подали заявки на отримання ліцензій і вже отримали їх у деяких країнах. Вирішуємо питання логістики.

Експорт худоби навіть транзитом через Європу майже неможливий через ветеринарні бар’єри. Очікується, що ситуація покращиться. Головне, щоб ми були конкурентоспроможними на тих ринках, куди можемо постачати продукцію, оскільки зросли час і вартість логістики», — пояснив він. 


Для довідки: виробництво ТМ Skott Smeat складає 450 т м'яса на місяць, що дозволило «Лубним'ясо» зайняти близько 12% частки українського ринку яловичини за підсумками 2020 року. Крім того, «Лубним'ясо» є одним із лідерів експорту замороженої яловичини.

У вересні 2021 р. агрохолдинг МХП придбав 51% акцій ТОВ «Лубним'ясо».