Про це повідомив заступник директор департаменту продаж групи T.B. Fruit Олександр Кудін під час конференції «Плодівництво: плоди, ягоди, фрукти. Сучасні тренди».
«Де-факто бузина є органічним продуктом, оскільки — це дикорос, але маємо проблему з сертифікацією. Цього року на Прикарпатті маємо фермерів, які планують отримати під замовлення T.B. Fruit сертифікат на органічну бузину», — розповідає Олександр Кудін.
За його словами, група T.B. Fruit в Україні планує цього року виготовити близько 20 тонн концентрованого соку з бузини, який використовуватиметься як барвник для інших соків, наприклад смородинового.
«Якщо смородиновому соку не вистачатиме кольору, то можна буде забарвлювати концентратом бузини, що зробить його більш цікавим для споживача», — пояснює Олександр Кудін.
Для довідки: T.B. Fruit — вертикально інтегрована міжнародна група компаній із замкнутим циклом виробництва. Має 4 тис. га сільгоспугідь, 7 заводів з виробництва концентрованих соків і соків прямого віджиму, фруктових пюре і заморожених фруктів і овочів в Україні, Польщі, Молдові, а також транспортно-логістичний і інжиніринговий бізнес.
Є лідером українського ринку концентрованих соків. Загальна потужність переробних заводів становить 1,2 млн тонн концентрованого соку в рік.
Людмила Лебедь, AgroPortal.ua