Угода Bayer & Monsanto зайшла в глухий кут

14 червня 2016, 09:34 2707

Американський виробник насіння і сільськогосподарської хімічної продукції компанія Monsanto Co. в черговий раз відхилила пропозицію німецького хімічного і фармацевтичного концерну Bayer AG купити його акції за $62 млрд.

Про це з посиланням на The Wall Street Journal повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Переговори між компаніями зайшли в глухий кут, поставивши під запитання створення найбільшого в світі постачальника сільськогосподарської продукції в результаті їх об'єднання.

У Monsanto вважають, що в Bayer значно недооцінюють бізнес компанії, а також не пропонують шляхи вирішення питань, які можуть виникнути у зв'язку з її купівлею. Разом з тим, за словами джерел, знайомих з ситуацією, Bayer спробував залучити Monsanto за стіл переговорів і направив компанії лист, в якому повідомив, що структурував фінансування угоди і впевнений, що будь-які перешкоди з боку регулюючих органів можуть бути подолані.

Також повідомляється, що німецька компанія хотіла отримати доступ до ділової інформації Monsanto і провести комплексну перевірку. Це, за словами Bayer, могло б дати можливість підвищити ціну, але вона залишилася колишньою.

У Monsanto ж вирішили, що пропозиція практично не змінилося і відмовилися дозволити Bayer почати комплексну перевірку до підвищення ціни пропозиції. Також в Monsanto відзначили, що, перш ніж вони погодяться на угоду, їм необхідно з'ясувати деякі питання, пов'язані з нормативними ризиками.


Для довідки: Нагадаємо, раніше німецький холдинг Bayer зробив пропозицію про поглинання американського виробника насіння Monsanto за $62 млрд. Згідно з даними Thomson Reuters, пропозиція Bayer претендує на статус найбільшого поза-касового поглинання в історії, воно випередило навіть пропозицію InBev в $ 60,4 млрд по Anheuser-Busch в червні 2008 року. Угода також затьмарить заплановане злиття Dow Chemical і сельхоздівізіона DuPont.

Концерн Bayer AG, заснований в 1863 році, становить понад 302 компаній в різних країнах, спектр продуктів налічує близько 5 тис. найменувань в сфері охорони здоров'я, засобів захисту рослин і високотехнологічних матеріалів. Monsato Co. була заснована в 1901 році і базується в Сент-Луїсі, США. Компанія займається виробництвом насіння фруктів, овочів кукурудзи, сої та бавовни.