ОККО Агротрейд профінансує аграріїв на 3 млрд грн

27 лютого 2018, 11:32 4392

Компанія «ОККО Агротрейд», що входить до холдингу OKKO Group, у новому аграрному сезоні планує наростити обсяги форвардної програми з підтримки сільгоспвиробників до 3 млрд грн. Минулого року компанія отримала заявок більш як на 1 млрд грн.

Як говориться у повідомленні компанії, таких показників планується досягти завдяки суттєвому спрощенню умов отримання матеріальних та фінансових ресурсів від «ОККО-Агротрейд».

«Ми суттєво спростили договірну процедуру і скоротили час на розгляд запитів клієнтів. Тепер попереднє рішення про співпрацю може бути ухвалене упродовж 1 дня, остаточне — упродовж  5 днів. Крім того, якщо торік ми забезпечували наших партнерів лише пальним  і мінеральними добривами, то цього року надаємо і безпосередньо кошти. На перспективу  наша мета — взагалі покривати у рамках форвардної програми всі 100% матеріально фінансових потреб підприємств АПК», — сказав генеральний директор  «ОККО Агротрейд» Олександр Ніколенко.

Форвардна програма передбачає, що за отриманий ресурс аграрії розраховуються не одразу, а продукцією майбутнього врожаю, уточнили в компанії. Відповідні домовленості оформляються аграрною розпискою чи договором застави.

Минулого сезону «ОККО Агротрейд» відправила на експорт 500 тис. т продукції, з яких 230 тис. т були отримані за форвардними програмами компанії. Переважно це зернові культури, але водночас компанія співпрацює й з виробниками ріпаку, гречки, гороху тощо.


Для довідки: OKKO Group — загальноукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗК «ОККО» («Концерн Галнафтогаз»). До складу OKKO Group входить більше 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі,  будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Акціонерами й інституціональними інвесторами компаній холдингу є Європейський банк реконструкції та розвитку, Goldman Sachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis Asset Managers, LLP та ін.