НІБУЛОН за рік розмінував майже усі свої землі на Миколаївщині

23 жовтня 2024, 15:27 198

«НІБУЛОН» за рік роботи обстежив усі свої потенційно небезпечні поля і повернув у обробіток 98% своєї землі на підконтрольній Україні території.

Про це розповів «МикВісті» директор із взаємодії з органами влади компанії «НІБУЛОН» Михайло Різак.

Він зазначив, що йдеться про 5,5 тис. га у Снігурівській, Широківській, Новопавлівській та Новопетрівській територіальних громадах.

«Загалом потенційно небезпечними від самого початку війни у нас було 25,5 тис. га. З них 20 тис. га досі знаходиться в тимчасовій окупації. Тобто в нас немає доступу до них. Це землі філії Куп'янська, Харківської та Луганської областей», — додав Михайло Різак.

Станом на жовтень 2024 року компанії залишилось розмінувати лише 2% своїх полів Миколаївської області. Це 134,5 га земель у Широківській територіальній громаді. 

«Ми на 100% вклалися у строки і виконали план повернення в земельний обробіток частини своєї філії», — розповів він.

Наразі «НІБУЛОН» обраховує загальні збитки, які компанія зазнала від початку повномасштабної війни. Попередньо ця сума досягає близько $500 млн, повідомив Михайло Різак. 


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).