НІБУЛОН добудовує останній термінал на Дніпрі та розпочинає проєкт на Нілі

24 лютого 2020, 10:26 2719

Компанія «НІБУЛОН» після завершення у цьому році будівництва перевантажувального терміналу в Дніпропетровській області розпочне новий інвестиційний проєкт з будівництва зернових терміналів у дельті Нілу в Єгипті.

Про це повідомив генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський в рамках Agri Wisdom Summit.

«У зв'язку зі змінами влади та ситуації в регіонах ми не змогли вчасно завершити інвестиційну діяльність в Україні, тож замість того, щоб два роки тому збудувати підприємство, будуємо його тільки зараз. Ми не можемо розпорошуватись, залишити незавершений проєкт в Україні й починати діяльність в іншій країні. В червні цього року плануємо закінчити будівництво нашого останнього підприємства на Дніпрі в Дніпропетровській області та займемося проєктом на Нілі», — пояснює Олексій Вадатурський.

За його словами, в Україну приїздила делегація з Єгипту, дивилася об'єкти і інфраструктуру, які компанія «НІБУЛОН» побудувала по Дніпру.

«У керівництва країни на найвищих рівнях з'явилася ідея — впровадити такий самий проєкт на Нілі. Тому там нас вже чекають, і є багато партнерів, які хочуть з нами працювати та долучитися до цієї інвестиційної програми», — зазначає Олексій Вадатурський.

Він відмітив, що термін реалізації проєкту на Нілі може скласти до 10 років.


Для довідки: «НІБУЛОН» — один з найбільших українських виробників і експортерів сільськогосподарської продукції. До складу підприємства входять 22 виробничих філії (виробництво сільгосппродукції на 82,5 тис. га орендованих земель), 19 елеваторних комплексів та перевантажувальних терміналів із загальним обсягом одноразового зберігання 1,77 млн т, суднобудівний-судноремонтний завод і судноплавна компанія.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua