Названо найпотужніші переробні підприємства Івано-Франківщини

10 лютого 2021, 12:56 3902

Переробку сільськогосподарської продукції та випуск продовольчих товарів у 2019 році на Івано-Франківщині здійснювали 168 підприємств. Серед найбільш потужних підприємств галузі — ТОВ «Калуський комбінат хлібопродуктів», ТОВ «ЗПК «ЮМАС», ТОВ «Або-Мікс», ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт», ТОВ ВКФ «Варто», ПСП «Рідна земля».

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА.

Відмічається, що найбільшими виробниками хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання виступають товариства «Івано-Франківський хлібокомбінат», «Залізнична пекарня», «Дельта-98», «Калуська фабрика «Родина», «Мельник-Хліб», ПП «Коломийський хлібокомбінат».

N.B. #Індекс АПК. На Івано-Франківщині переважає великотоварне виробництво

Реалізація виробленої продукції здійснюється виробниками через торговельну мережу і власні фірмові магазини, які наповнюють споживчий ринок області, а саме: ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод» (масло вершкове, молокопродукти), «Івано-Франківський хлібокомбінат» (хлібобулочні вироби), ТОВ «Калуська фабрика Родина» (хлібобулочні вироби), ПП «Мельник-Хліб» (хлібобулочні вироби), ТОВ «Івано- Франківська харчосмакова фабрика» (кондитерські вироби), ПАТ ВТК «Фірма «Ласощі» (кондитерські вироби) та ПСП «Рідна земля» (молокопродукти) та інші.

У 2019 році обсяг експорту продукції тваринного походження склав $87,1 млн, готових харчових продуктів — $6,1 млн, у січні-серпні 2020 р. — відповідно $39 та $4,6 млн.

В департаменті повідомляють, що підприємства області за межі держави поставляли м'ясо великої рогатої худоби, яйця птиці та продукти їх переробки, овочеві та фруктові консерви, борошняні кондитерські вироби, кондитерські вироби з цукру.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua