Жнива без техніки: Рейдери продовжують утримувати АТП Мрії

11 липня 2016, 07:55 6215

«Мрія Агрохолдинг» заявив про неможливість відчуження сільгосптехніки, захопленої колишніми співробітниками компанії на території Хоростківського автотранспортного підприємства.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

«Ще в жовтні 2014 р вимогу кредиторів, які фінансували покупку цієї техніки, на неї було накладено арешт. Вся ця техніка знаходиться в заставі як забезпечення по кредитах. Незрозуміло, яким чином техніка, яка перебуває під арештом з жовтня 2014 р була продана компанії «Профіт-Контроль» влітку 2015 р. Арешт передбачає заборону на будь-якого відчуження майна, в т.ч. продаж, тому продаж цієї техніки незаконний і заперечується нами в суді. Також хочу ще раз звернути увагу на спосіб дії, обраний компанією «Профіт-Контроль» для реалізації, як вони стверджують, їх законного права власності. Законним власникам немає необхідності лізти через паркан і силою утримувати контроль над об'єктом. Подібні дії можуть бути розцінені лише як рейдерське захоплення», — заявляє директор з юридичних питань агрохолдингу «Мрія» Сергій Ігнатовський.

У співробітників «Мрії», уточнив він, вже тиждень немає доступу на об'єкт, і компанія не знає, що там відбувається. Для спостереження за АТП і попередження провокацій з боку рейдерів встановили веб-камеру, онлайн-трансляція з якою знаходиться у відкритому доступі на сайті.

«При цьому дії рейдерів частково перемістилися на наші поля: рейдери кілька разів зупиняли нашу техніку, звинувачували наших механізаторів в тому, що вони управляють краденим майном, знімаючи при цьому на камеру. Прибулі на місце правоохоронці перевірили документи, за фактом перевірки претензій до «Мрії» немає, і наша техніка відпущена. Подібний результат перевірки не задовольнив «Профіт-Контроль», і зараз вони активно звинувачують поліцію в заангажованості», — розповідає Сергій Ігнатовський.

«N. B.!» Гута не дрімає: здійснена спроба рейдерського захоплення підприємства Мрії

За його словами, правоохоронці Гусятинського району (Гусятинський район Тернопільської обл. — рідний район колишнього власника «Мрії» Івана Гути — Ред.) Не приховують відкриту підтримку другої сторони. «Всі заяви, подані нами в райвідділ, до сих пір не розглянуті, зате проводяться активні слідчі дії за заявою «Профіт-Контроль». Ми продублювали всі документи в обласне управління, їх реакція на те що відбувається нейтральна, і наші заяви запущені в роботу відповідно до законодавства», — констатує представник компанії.

Директор з юридичних питань агрохолдингу підкреслює, що «Мрія» — велика компанія з міжнародним капіталом, що діє в рамках закону. Тому вона відкрита до цивілізованого діалогу і готова максимально співпрацювати з правоохоронними органами, надавши їм доступ до всієї наявної у них інформації і, при необхідності, до активів. З представниками «Профіт-Контроль» компанія також готова спілкуватися, але в прокуратурі або в суді — там, де будуть забезпечені дотримання закону і особиста безпека співробітників. Також розраховують якнайшвидше отримати доступ до АТП, адже в розпалі жнива.

Разом з тим, ситуація в Хоросткові лише незначно і в короткостроковій перспективі вплине на збиральну компанію «Мрії».

«Ми скоригували процеси, і ситуація прямо не впливає на збиральну, але ми змушені нести додаткові витрати. Зокрема, ми найняли сторонню техніку, щоб замінити ту, яка заблокована на АТП і необхідна нам для прибирання. Однак на території АТП розташований наш центральний склад запчастин, до якого ми також не маємо доступу, і, якщо ситуація не буде врегульована найближчим часом, можемо зіткнутися з вимушеними простоями техніки », — резюмував Сергій Ігнатовський.


Для довідки: 1 липня «Мрія» заявила про захоплення свого автотранспортного підприємства в Тернопільській області групою осіб, серед яких є співробітники колишніх акціонерів компанії сім'ї Гут. За даними компанії, о 9-00 ранку близько 30 чоловіків з застосуванням сили проникли на територію діючого автотранспортного підприємства «Мрії», розташованого в Хоросткові Гусятинського району Тернопільської області та перешкоджали доступу співробітників агрохолдингу на об'єкт. До вечора особи, які незаконно проникли на АТП, забарикадувалися на його території і відмовлялися її покинути. Потрапити на територію АТП співробітники «Мрії» не можуть досі.