МХП вийшов на довоєнний рівень експорту

18 травня 2022, 13:28 736

Агрохолдинг МХП за підсумками квітня 2022 р. відновив обсяг експорту продукції до довоєнного рівня.

Про це заявив директор філії «МХП-Логістика» Олег Упатов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Вийшли на 100% довоєнного експорту... Але, на жаль, це дуже дорого», — сказав він.

Упатов уточнив, що у квітні було експортовано 25 тис. т соняшникової олії та 35 тис. т курятини.

«У травні вже половину цього експортували», — додав він.

Упатов підкреслив, що такий результат досягнуто неймовірними зусиллями, і навіть його утримання є важливим завданням, оскільки виникають нові проблеми: дефіцит палива, збільшення черг через поступове відновлення інших експортерів при обмеженій пропускній спроможності кордону, що зберігається.

Зокрема, він зазначив, що логістика в ЄС виявилася неготовою та нездатною обробити такі експортні обсяги з України.

За його словами, МХП доводиться експортувати продукцію через чотири порти — Констанца в Румунії, Гданськ у Польщі, Клайпеда в Латвії та Копер у Словенії.

Ще однією майбутньою проблемою Олег Упатов назвав дефіцит контейнерів, які поки що залишаються в країні після початку війни, але які з великою ймовірністю «вимиватимуться», оскільки міжнародні контейнерні лінії не дуже хочуть постачати контейнерне обладнання в Україну.


Для довідки: Агрохолдинг МХП — провідний виробник курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.