ОЕЗи обмежують переробку соняшника через проблеми з залізницею

08 листопада 2019, 08:00 1771

Підприємства компанії ViOil в жовтні переробили понад 92 тис. т насіння соняшнику. 

З них близько 55 тис. т припало на високоолеїновий соняшник, бо високоолеїнова соняшникова олія користується високим попитом на світовому ринку, йдеться у повідомленні підприємства.

«Наші підприємства стабільно нарощують потужності переробки олійних культур і збільшують обсяги виробництва», — каже голова правління Вінницького олійножирового комбінату Дмитро Чаленко.

Однак, за його словами, серйозною проблемою для переробників залишається логістика.

«Сформовані потяги з цистернами рослинної олії призначенням Чорноморськ—порт-експорт довго простоюють на проміжних залізничних станціях в напрямку Одеси. З цієї причини різко зменшується обіг вагонів-цистерн. В результаті олійноекстракційні підприємства змушені знижувати обсяги добової переробки насіння, оскільки у них відсутні вільні ємності для зберігання олії», — пояснює він.


Для довідки: ViOil входить в трійку найбільших виробників рослинних масел в Україні і є лідером з випуску ріпакової олії. Компанії належать Вінницький і Черновецький масложиркомбінати. Продукцію експортує більш ніж в 60 країн, в тому числі в країни СНД, Євросоюзу, Південно-Східної Азії.