MAS Seeds через 5 років представить український гібрид кукурудзи

01 червня 2018, 17:04 5481

Нова науково-дослідна станція компанії MAS Seeds у селі Велика Олександрівка Київської області надасть можливість компанії охопити велику зону для своїх досліджень, створити нові гібриди та агротехнологічні рішення для практично всіх ґрунтово-кліматичних регіонів України.

Про це повідомив сьогодні, 1 червня, генеральний директор компанії «MAS Seeds Україна» Ромен Дестйо під час урочистого відкриття нового офісу та науково-дослідної станції компанії MAS Seeds.

За його словами,  комплекс, який відтепер об'єднує головний офіс компанії та науково-дослідну станцію разом з дослідними ділянками та демополем, утворює єдиний об'єкт з новітніх розробок, інновацій і досліджень компанії MAS Seeds.

«Для нас проект R&D станції у Великій Олександрівці дуже важливий. Аби отримати результат у селекції, необхідно 10 років з моменту початку робіт. Зараз ми хочемо контролювати всі процеси селекції саме в Україні. У селекційному розпліднику кукурудзи на Київщині створюється нова історія компанії MAS Seeds. Через 5 років наші селекціонери створять повністю українські гібриди, адаптовані під місцеві кліматичні умови та ґрунти», — повідомив Ромен Дестйо.

За його словами, сума інвестицій у R&D станцію склала приблизно $1 млн.

На станції діятиме нова сучасна лабораторія, унікальна своїм оснащенням. Зокрема, було придбане обладнання для протруювання насіння, калібрування, точного підрахунку насіння. Також станція укомплектована селекційними сівалкою та комбайном від французького виробника Baural, за допомогою яких селекціонери компанії можуть закладати досліди в кукурудзяних та соняшникових розплідниках з необхідним розташуванням.


Для довідки: MAS Seeds — це бренд французької насіннєвої компанії Maisadour Semences S.A., що є дочірньою компанією Кооперативної групи MAÏSADOUR, - першого сільськогосподарського кооперативу на південному заході Франції. Mas Seeds займається селекцією та виробництвом насіння ключових сільськогосподарських культур. Портфоліо компанії налічує 350 гібридів та сортів. Торговельний оборот Mas Seeds складає 140 млн євро, з яких 85% генерується за межами Франції.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua