Комбінат Терра Фуд готується до виходу на ринок ЄС

26 липня 2022, 12:45 2279

«Білоцерківський молочний комбінат» (БМК), що входить до структури «Терра Фуд», отримав сертифікат FSSC 22000 (Food Safety System Certification).

Як говориться у повідомленні компанії, це схема сертифікації харчової безпеки, яка отримала схвалення Глобальної ініціативи з безпеки харчових продуктів (GFSI) та Європейського співробітництва з акредитації (ЄА), нарівні з такими стандартами як IFS та BRC. Крім того, ця схема повністю визнана органами з акредитації в усьому світі.

«Переваги сертифікації системи управління харчовою безпекою: високе міжнародне визнання компаній, сертифікованих відповідно до FSSC; відвищення довіри споживачів до продукції; можливості виходу на нові ринки, зокрема європейські мережі; розширення вже існуючих ринків збуту», — пояснили в компанії.

За даними «Терра Фуд», сертифікація за схемою FSSC 22000 допомагає виходити на нові ринки, встановлювати нові партнерські відносини та гарантує виробництво безпечної продукції. 

«Отримання сертифікату FSSC 22000 — це важливий крок до виходу БМК на ринки Євросоюзу», — зазначили в компанії.


Для довідки: «Терра Фуд» — компанія-лідер із переробки молока в Україні, один із найбільших вітчизняних виробників молочної продукції. На ринку представлена торговельними марками «Ферма», «Біла Лінія», «Тульчинка», Premialle, «Золотий резерв», «Вапнярка» та ін. Є лідером з продажу та експорту вершкового масла та рослинно-вершкових сумішей, твердого та плавленого сиру, виробництва та продажу фети в Україні. Експортує продукцію до 55 країн. Виробничі потужності «Терра Фуд» включають 11 молочних підприємств, що сертифіковані на відповідність міжнародним стандартам якості ISO 9001, менеджменту в галузі безпеки харчової продукції ISO 22000, НАССР.