Кластер ГорбоГори отримав з держбюджету майже 15 млн грн

31 серпня 2021, 10:57 2071

Львівщина в 2021 р. отримала з державного бюджету 14,87 млн грн на реалізацію проєкту регіонального розвитку «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори».

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Кошти з державного бюджету надійшли лише в середині серпня, проте завдяки співфінансуванню з обласного бюджету, яке в цьому році склало 740 тис. грн, виконання завдань проєкту вдалось розпочати значно раніше. Зокрема, кошти обласного бюджету скеровано на будівництво інфраструктурних об'єктів та реєстрацію закуплених торік автомобілів і сільськогосподарської  техніки», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний.

«Вже на цьому тижні спільно з туроператорами плануємо презентувати п«ять маршрутів для активного туризму — 2 велосипедних, 2 пішохідних та 1 кінний, — повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.


Для довідки: проєкт «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» реалізовується на території Солонківської сільської і Пустомитівської міської рад Львівського району та передбачає будівництво туристично-інформаційного центру з магазином і фермерською кав«ярнею в с. Липники; туристичного кемпінгу «Агросадиба» в с.Раковець; туристичного кемпінгу Центр «Місто майстрів» в с.Виняви; створення туристичних маршрутів, закупівлю сільськогосподарської і автомобільної техніки та інших заходів, що по завершенню проєкту в комплексі працюватиме на розбудову та ефективну роботу агротуристичного кластера.