ІМК отримала рекордну урожайність соняшника

08 жовтня 2019, 11:40 1614

Компанія ІМК завершила обмолот олійних культур та посів озимини.

Про це йдеться у повідомленні агрохолдингу

Як зазначається, цьогоріч ІМК отримала рекордну урожайність соняшника у 3,7 т/га, що на 60% вищесереднього показника урожайності цієї культури в Україні. Соняшник було обмолочено з площі 22,8 тис. га, при намолоті у майже 84 тис. т.

Соя була зібрана з площі 10,8 тис. га, урожай склав 28,1 тис. т із середньоюурожайністю 2,6 т/га, що на 10% перевищує середню урожайність цієї культури в Україні.

Також в ІМК завершено посів озимої пшениці під урожай 2020 року. Всього було посіяно майже 21,1 тис. га озимини.

«Підводячи підсумки найінтенсивнішого виробничого осіннього місяця — вересня, однозначно можна сказати, що він був успішним, адже обмолочено понад 33,5 тис. га олійних культур та в оптимальні агротехнологічні терміни посіяно понад 21 тис.  га озимини. Отриманими результатами ми задоволені, адже вибраний шлях інтенсивного вирощування, із використанням якісних ресурсів, високоефективної техніки та новітніх технологій, нарівні із націленою на результат системою мотивації персоналу, гарантовано дають високі врожаї та очікувані фінансові показники», — підсумував операційний директор ІМК Олександр Вержиховський. 


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 123,9 тисяч гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2018 році IМК отримала Чистий прибуток в розмірі $27,6 млн і EBITDA $50,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.