ДПЗКУ заощадить на електроенергії

10 лютого 2017, 12:39 1982

Філії «Кролевецький комбінат хлібопродуктів» вдалось на 23% зменшити витрати на електроенергію завдяки впровадженню проекту з модернізації систем енергопостачання.

Про це повідомив директор департаменту елеваторної діяльності та реалізації готової продукції ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Геннадій Гордієнко. 

«Наприкінці минулого року за рахунок капітальних інвестицій на підприємстві завершений проект з модернізації систем енергопостачання. Завдяки цьому з 1 січня комбінат сплачує за електроенергію за тарифами 1 класу енергоспоживання, тобто на 23% менше, ніж раніше. Це дозволило тільки за січень при сплаті за спожиту електроенергію заощадити 675 тис. грн», — розповів директор департаменту.

За його словами, до цього часу підприємство сплачувало за електроенергію за 2 класом енергоспоживання. На сьогоднішній день різниця в тарифікації електроенергії за тарифами 1 та 2 класу складає 0,56 грн/кВт.

«Це зменшує собівартість переробки 1 т зерна практично на 60 грн», — додав Геннадій Гордієнко.


Для довідки: філія «Кролевецький комбінат хлібопродуктів» входить до складу ДПЗКУ.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.