Гібриди кукурудзи KWS для посушливих регіонів — прорив сезону

06 листопада 2018, 13:31 2112

Регіональна команда департаменту кукурудзи та соняшнику ТОВ «КВС-УКРАЇНА» розпочала листопад 2018 року з навчання для стратегічних партнерів — Дніпропетровського та Запорізького відділень компанії «Спектр-Агро».

Основною темою заходу стало підведення підсумків сезону 2017/2018 рр., в ході якого було поєднано обговорення питань розвитку Запорізького та Дніпропетровського регіонів та популяції гібридів кукурудзи та соняшнику селекції KWS, говориться у повідомленні компанії.

«Кукурудза входить до переліку найпоширеніших культур світового землеробства. На сьогоднішній день вона є однією із основних зернових культур, що дозволяє отримувати стабільний  врожай і, відповідно, прибуток. За кількістю посівних площ в Україні вона поступається хіба що пшениці. Лідируючі позиції присвоїли їй також валовий збір зерна з гектару та висока рентабельність вирощування. Окрім цього, кукурудза займає панівне положення у сівозміні, виступаючи гарним попередником для злакових, бобових та олійних культур», — зазначають в компанії.

Завдяки цьому, вважають у «КВС-УКРАЇНА», насіннєвий матеріал кукурудзи користується добрим попитом у пакеті дистриб'юторів, а підбір високопродуктивного гібрида та надання сервісу по його вирощуванню лягає на представників компанії-оригінатора насіння.

«Окрім аналізу ринку, менеджерам було представлено новинки у портфоліо кукурудзи селекції KWS. Гібриду ЕМІЛІОФАО 250 в сезоні 2018/2019 гарну заміну склав АМАРОСФАО 230. Гібрид характеризується як стабільний та ремонтантний продукт, який може вирощуватися для різних напрямків використання — на зерно, силос, на біогаз, для виготовлення круп та комбікормів», — зазначили в компанії.

Гібрид КАВАЛЕРФАО 250, який доповнив лінійку UNIQUEDENT в цьому сезоні, показав високі результати.

«Випробування його на території Південного Степу України показали високу толерантність гібриду до посухи та підкреслили розкриття його потенціалу за інтенсивної технології вирощування. У посушливих умовах врожайність гібриду показала високі результати, що відмічає продукт як ремонтантну та стресостійку рослину», — уточнили в компанії.

Проривом сезону стало виведення на ринок нового гібриду КВС 4484 ФАО 370, толерантного до посухи та спеки.

«Цей гібрид мінімізує ризики виникнення проблем, пов'язаних із посухою, через три важливі фази розвитку культури — до, під час та після цвітіння. Все це — завдяки добре розвиненій кореневій системі, ефективному використанню вологи та поживних речовин, синхронному цвітінню волоті та качана, а також більш ефективному контролю транспірації», — додають в «КВС-УКРАЇНА».

«Ці продукти мінімізують ризики виникнення проблем, пов'язаних із посухою, через три важливі фази розвитку культури — до, під час та після цвітіння. Все це — завдяки добре розвиненій кореневій системі, ефективному використанню вологи та поживних речовин, синхронному цвітінню волоті та качана, а також більш ефективному контролю транспірації», — додають в «КВС-УКРАЇНА».

Гібрид кукурудзи КВС 4484ФАО 370 відмічає стабільність компонентів урожайності — кількості рядів (18-20), кількості зерен та високої маси 1000 насінин.