Елеватори ДПЗКУ переводять на альтернативне паливо

17 листопада 2016, 12:20 3143

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) активно впроваджує проекти з енергоефективності на власних елеваторних потужностях.

Про це повідомляє прес-служба «ДПЗКУ».

«Ми працюємо над забезпеченням ефективної діяльності наших виробничих підрозділів, а тому приділяємо значну увагу можливостям застосування альтернативних джерел енергії. На цьому тижні для філії «Стрийський КХП №2» було придбано твердопаливний котел, який буде використовуватися для опалення адмінбудівлі та побутових приміщень, що дозволить повністю відмовитися від використання природного газу», — розповів директор департаменту розвитку філій ПАТ «ДПЗКУ» Юрій Крутенчук.

За його словами, використання обладнання, яке буде працювати на альтернативному виді палива, дозволить філії економити більше 11 тис. грн щомісяця.

«Корпорація має успішний досвід із забезпечення енергоефективності та на інших підприємствах, що входять до її складу. Наприклад, Ізюмський КХП вже два роки експлуатує модернізований котел ДКВР для забезпечення технологічних цілей і опалення. Фактична економія від його застосування становить близько 2,5 млн грн на рік», — повідомив Юрій Крутенчук.

Крім того, в поточному році на різних філіях ДПЗКУ були проведені роботи з переведення твердопаливного котла з вугілля на зерновідходи.

«Роботи із впровадження проектів з енергоефективності на наших підприємствах буде продовжено і у наступному році. Це пріоритет в нашій роботі!», — підкреслив директор департаменту.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп`яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі загальні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.