Елеватори Cygnet прийняли майже 300 тис. т зерна

20 січня 2021, 10:15 1402

Елеватори Cygnet у 2020 році прийняли 285 тис.т. зерна. Збільшилась частка зерна від сторонніх поклажедавців.

Про це йдеться у корпоративному виданні компанії.

«Цього року елеваторні потужності компанії Cygnet збільшились до 96 тис. т одночасного зберігання. Це дало змогу розділити об»єм нашого власного врожаю на два елеватора, чим збільшили обсяги по прийманню зерна від контрагентів. На даний час відсоток прийнятого зерна від контрагентів в  порівнянні з минулим роком є вищим. Якщо минулого року 30% було від контрагентів, а 70%  нашого  зерна, то  цього  року  лише 40% нашого, а 60% від контрагентів», — повідомив начальник елеватора с. Андрушки Сергій Гуцулюк.

Як розказав начальник елеватора с. Козятин Василь Набока, будівництво нового елеватора ішло з труднощами через помилки в проекті, але найбільші складнощі почалися з запуском обладнання.

«Виявилися допущені помилки при монтажі, через карантин не змогли приїхати закордонні спеціалісти на пусконалагоджувальні роботи. Сприятливим було те, що все обладнання прибуло без затримок і, також не без ускладнень, вдалося вчасно подати газ та електроенергію. 

Проте всі проблеми подолали. Що стосується наступного року — треба добре до нього підготуватися. Плануємо приймати ранні зернові, соняшник, кукурудзу», — прогнозує він.


Для довідки: Група компаній Cygnet обробляє 29 тис. Га землі в центральній частині України - Житомирській і Вінницькій областях.