Єдиний на Чернігівщині цукровий завод виготовить понад 20 тис. т продукції

11 жовтня 2021, 14:47 4266

«Линовицький цукрокомбінат «Красний» планує в поточному році переробити 170 тис. т буряка і виготовити близько 23 тис. т цукру.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Як розповів керівник підприємства Сергій Прозор, цукор буде реалізований на молокопереробні та кондитерські підприємства України.

«Сировина для виробництва цукру постачається сільгосптоваробниками Прилуцького району, з якими налагоджено багаторічні договірні відносини. Також, вирощений врожай цукрового буряку закуповується у сільських мешканців навколишніх сіл», — додали на ОДА.

Також уточнюється, що протягом останніх 10 років на заводі активно проводилася модернізація, реконструкція та автоматизація виробничих ліній. Потужність підприємства значно зросла, і на сьогодні, є можливість випускати понад 400 тонн готової продукції на добу.


Для довідки: АТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний» — єдине в області підприємство, що займається переробкою цукрового буряку. Його історія починається з 1899 року. До цього часу ще функціонує обладнання, яке справно працює більше 100 років.