BASF купує активи бізнесу Bayer за 1,7 млрд євро

08 травня 2018, 10:55 4115

BASF підписала угоду з Bayer про придбання додаткових активів і частки бізнесу. Це відкриває нові можливості для зростання і розвитку інновацій, повідомляють в прес-службі.

Загальна вартість покупки додаткових активів становить 1,7 млрд. євро (сума може трохи змінитися в процесі закриття угоди). За 2017 рік продажі продуктів цих бізнесів становили близько 745 млн. євро.

Придбання додаткових активів включає бізнес з виробництва насіння овочів, частку бізнесу протруйників насіння, науково-дослідницьку платформу для селекції гібридів пшениці і платформу цифрового землеробства.

До торішніх домовленостей BASF додалася нова угода про придбання додаткових активів і частки бізнесу Bayer. Компанія Bayer запропонувала вивести ці активи в рамках запланованого поглинання компанії Monsanto. Нова угода включає:

— весь бізнес Bayer з виробництва насіння овочів під торговою маркою Nunhems®;
— продукти для протруювання насіння під торговими марками Poncho®, VOTiVO®, COPeO® і ILeVO®;
— науково-дослідну платформу для селекції гібридів пшениці;
— комплексну сучасну платформу для цифрового землеробства Xarvio®.

Також в угоду увійшли бізнес ріпаку Bayer; деякі гербіциди на основі гліфосату в Європі, які використовуються переважно для промислових цілей; проекти з дослідження ріпаку і певних неселективних гербіцидів і нематоцидов.

Ця покупка доповнює угоду між BASF і Bayer, підписану 13 жовтня 2017 року. Вона передбачає придбання глобального бізнесу неселективних гербіцидів гліфосінат-амонію; насіння основних сортів культур на окремих ринках, дослідження і селекційні можливості для цих культур разом з торговою маркою LibertyLink®. Вищезазначені активи згенерували продажі на 1,5 млрд. євро в 2017 році. Загальна вартість цієї транзакції становить 5,9 млрд. євро, яка теж може змінитися в процесі закриття угоди.
Обидві транзакції, сумарні продажі продуктів яких в 2017 році становили 2,2 млрд. євро, в 2016 році — 2,0 млрд. євро

«Це придбання зробить BASF ще більш вигідним партнером для аграріїв, завдяки посиленню нашого портфеля засобів захисту сільськогосподарських культур і виходу на ключові ринки насіння. Збільшення масштабу нашої діяльності прискорює наш зростання у всіх регіонах», — пояснив голова Ради директорів BASF SE доктор Курт Бок.